Закріплення знань потемного характеру за фахом "Кухар"
ТЕСТИ до теми «Універсальні
кухонні машини»
1. Характерною ознакою універсальної кухонної машини є те,
що вона призначена для виконання багатьох…
2. Приводним механізмом в УКМ є…
3. Частина УКМ, до якої приєднується змінний механізм,
називається …
4. Кріплення змінних механізмів до горловини УКМ
здійснюється за допомогою …
5. Частина УКМ, яка перетворює електричну енергію в
механічну роботу, називається …
6. Під час роботи УКМ електродвигун може нагріватися до
40-50°С, тому що частково електроенергія перетворюється в …
7. При заміні робочих деталей або змінного механізму УКМ
електродвигун повинен бути …
8. Для зменшення нагрівання електродвигуна на його зовнішній
частині корпусу є …
9. Якщо змінний механізм не повністю входить в горловину УКМ
(є зазор), то його
необхідно …
10. Напрям обертання приводного вала УКМ потрібно перевірити
за …
11. Для захисту електродвигуна УКМ від перевантажень служить
…
12. Технічна документація УКМ складається з трьох частин:
1. …
2. …
3. …
Тести до теми «Машини для обробки овочів»
11.
Картопля
якого розміру буде очищатись швидше: середня, дрібна чи велика?
22.
Чому
не рекомендується завантажувати немиту картоплю:
-
вийде
з ладу розвантажувальний диск з лопатями;
-
швидко
спрацьовується абразивна поверхня диска, може заклинити робочий диск;
-
заб’ється
зливний патрубок?
33.
Визначте
послідовність операцій вмикання машини моделі МОК-150 та її завантаження:
-
подати
воду, увімкнути машину та завантажити картоплю;
-
завантажити
картоплю, увімкнути машину і подати воду;
-
завантажити
картоплю, подати воду і увімкнути машину.
44.
Скільки
кг картоплі потрібно завантажити за один робочий цикл в машину МОК-150: 6…7кг; 3…4кг; 15-20кг?
55. Для
розвантаження картоплі в машинах моделі МОК-150 необхідно:
-
відкрити
дверцята не вимикаючи машину;
-
вимкнути
машину та відкрити дверцята;
-
перекрити
подачу води, відкрити дверцята на ходу машини.
66.
Скільки
хвилин потрібно для очищення картоплі в машині МОК-150 : а) 2…4хв;
б) 1…2хв; в) 4…8хв?
7. Як виконати санітарну обробку машини після
закінчення роботи:
а)
вимкнути машину і промити водою зі шланга корпус та всі деталі;
б) робочу камеру
машини промити на холостому ходу, а корпус протерти тканиною;
в) корпус протерти
тканиною, машину вимкнути і промити водою?
8. Скільки видів блокуючи пристроїв має картопле
очисна машина моделі РL- 100:
а) 4; б) 1; в) 3?
9. Який пристрій
захищає електродвигун під час заклинення диска машини РL-
100:
-
автоматичний запобіжник;
- автоматичне
електроблокування двигуна;
- електричне гальмо двигуна?
10. Гачок в картопле очисних машинах окремих моделей
призначений для :
а) прочищення
зливного патрубка;
б) зняття
робочих дисків;
в) діставання
застряглих бульб в процесі роботи.
11. Порядок розвантаження картоплі в машині моделі РL-
100 (Італія):
- перекрити подачу води та відкрити дверцята;
- натиснути кнопку «STOP»;
- перекрити подачу води, відкрити дверцята та
одночасно натиснути кнопки ‘’START’’
та ‘’SCARICO’’.
12. Для чого в
робочу камеру картопле очисної машини подається вода:
а) для промивання овочів;
б) для змивання очисток і виведення їх з
робочої камери;
в) для
промивання абразивної поверхні і робочого диска?
Немає коментарів:
Дописати коментар