Професйне орієнтування для вибору власного фаху


Закріплення знань потемного характеру за фахом "Кухар"


ТЕСТИ до теми «Універсальні кухонні машини»
1.      Характерною ознакою універсальної кухонної машини є те, що вона призначена для виконання багатьох…
2.      Приводним механізмом в УКМ  є…
3.      Частина УКМ, до якої приєднується змінний механізм, називається …
4.      Кріплення змінних механізмів до горловини УКМ здійснюється за допомогою …
5.      Частина УКМ, яка перетворює електричну енергію в механічну роботу, називається …
6.      Під час роботи УКМ електродвигун може нагріватися до 40-50°С, тому що частково електроенергія перетворюється в …
7.      При заміні робочих деталей або змінного механізму УКМ електродвигун повинен бути …
8.      Для зменшення нагрівання електродвигуна на його зовнішній частині корпусу є …
9.      Якщо змінний механізм не повністю входить в горловину УКМ (є зазор), то його
 необхідно …
10.  Напрям обертання приводного вала УКМ потрібно перевірити за …
11.  Для захисту електродвигуна УКМ від перевантажень служить …
12.  Технічна документація УКМ складається з трьох частин:
1.     
2.     
3.     


Тести до теми «Машини для обробки овочів»

11.      Картопля якого розміру буде очищатись швидше: середня, дрібна чи велика?
22.      Чому не рекомендується завантажувати немиту картоплю:
-         вийде з ладу розвантажувальний диск з лопатями;
-         швидко спрацьовується абразивна поверхня диска, може заклинити робочий диск;
-         заб’ється зливний патрубок?
33.      Визначте послідовність операцій вмикання машини моделі МОК-150 та її завантаження:
-         подати воду, увімкнути машину та завантажити картоплю;
-         завантажити картоплю, увімкнути машину і подати воду;
-         завантажити картоплю, подати воду і увімкнути  машину.
44.      Скільки кг картоплі потрібно завантажити за один робочий цикл в машину МОК-150:         6…7кг; 3…4кг; 15-20кг?
55.   Для розвантаження картоплі в машинах моделі МОК-150 необхідно:
-         відкрити дверцята не вимикаючи машину;
-         вимкнути машину та відкрити дверцята;
-         перекрити подачу води, відкрити дверцята на ходу машини.
66.      Скільки хвилин потрібно для очищення картоплі в машині МОК-150 : а) 2…4хв;
б) 1…2хв;   в) 4…8хв?
       7.  Як виконати санітарну обробку машини після закінчення роботи:
           а) вимкнути машину і промити водою зі шланга корпус та всі деталі;
б) робочу камеру машини промити на холостому ходу, а корпус протерти тканиною;
в) корпус протерти тканиною, машину вимкнути і промити водою?
     8.  Скільки видів блокуючи пристроїв має картопле очисна машина моделі РL- 100:
       а) 4;  б) 1; в) 3?
   9. Який пристрій захищає електродвигун під час заклинення диска машини РL- 100:
      - автоматичний запобіжник;
      - автоматичне електроблокування двигуна;
      -    електричне гальмо двигуна?
10. Гачок в  картопле очисних машинах окремих моделей призначений для :
     а) прочищення зливного патрубка;
     б) зняття робочих дисків;
    в) діставання застряглих бульб в процесі роботи.

11. Порядок розвантаження картоплі в машині моделі РL- 100 (Італія):
   -  перекрити подачу води та відкрити дверцята;
   -  натиснути кнопку «STOP»;
   -  перекрити подачу води, відкрити дверцята та одночасно натиснути кнопки ‘’START’’ 
     та  ‘’SCARICO’’.
  12. Для чого в робочу камеру картопле очисної машини подається вода:
       а) для промивання овочів;
       б) для змивання очисток і виведення їх з робочої камери;
            в) для промивання абразивної поверхні і робочого диска?












Немає коментарів:

Дописати коментар